Пропускане на команди от лентата
Прескачане до основното съдържание

Потребител

Тук можете по всяко време да промените потребителските си данни и парола.

ВПИСВАНЕ

Ако сте вече регистриран, моля въведете вашия имейл адрес и парола и натиснете вписване.

Забравили сте си паролата?
 

Все още нямате регистрация? Изберете сега Регистриране.

AKSHeaderItemTypeRegister

AKSHeaderItemTypeForgottenPW

AKSHeaderItemTypeChangePW

Търсене

Избор на език

Страна

Философията Cradle To Cradle

С алуминиевите системи Schüco от АЛУКЬОНИГЩАЛ залагате на устойчивостта.

Nachhaltigkeit_Bild.png

Широкото портфолио от системи на нашия партньор Schüco ни позволява да отговорим на сложните изисквания на устойчивата архитектура.

Нашите системи са лидери в постигането на енергийна ефективност  - чак до ниво за пасивна къща.

В допълнение към устойчивото строителство и опазването на климата, по-ниското потребление на енергия има положителен ефект и върху ефективността на разходите.

Предизвикателствата на бъдещето са свързани с безопасното,  икономически и екологично разумното използване на ресурсите и материалите. ​​

​​​За строителната индустрия висококачественото рециклиране и връщането към затворен цикъл на производство е много важно, защото суровините са вече в ограничени количества. Търсенето на строителни материали в световен мащаб нараства и в бъдеще ще става все по-трудно да бъде задоволено. Алуминият има особено добри резултати в тази област, тъй като може да се рециклира почти 100%.

Schüco поставя стандарти с Cradle to Cradle

Когато става въпрос за устойчивост, нашият партньор Schüco използва подхода "Cradle To Cradle". Той описва циркулацията на материалите в затворен цикъл. Идеята на този подход е : с​​лед употреба материалите трябва да се връщат обратно в производствения цикъл, а не да се превръщат в отпадъци.​

Cradle to Cradle Biological and Technical Cycle.jpgФокусът е поставен върху процеса  

Производствените процеси на строителни продукти изискват перспективно планиране - от производството и употребата до разглобяването, преработката и повторната употреба като суровина. Предпоставка за това е използването на материали, които не замърсяват околната среда, а произво​дството им е посредством възобновяеми енергийни източници. В това отношение Cradle to Cradle следва принципа на оптимизиране на производствените процеси по такъв начин, че да се генерират малко или почти никакви отпадъци. 


Сертификатът Cradle to Cradle

Сертификатът се издава от независимия Институт за иновации на продукти от типа Cradle to Cradle (C2CPII) в Сан Франциско. За да сертифицира дадена система Schüco трябва да докаже и документира съответствието със стандартите за сертифициране.  Всички документи се представят на сертифициращия орган за проверка​. Сертификатът се издава само ако са изпълнени всички изисквания. На всеки две години се изисква и повторно сертифициране.

Много системи на Schüco вече са сертифицирани с бронзов или сребърен сертификат C2C.

Сертифицираното продуктово портфолио непрекъснато се разширява и през следващите няколко години всички алуминиеви системи ще бъдат сертифицирани. Този критерий естествено се включва при планирането и на нови продукти.

По този знак можете да разпознаете сертифицираните системи:

cradletocradle_logo.jpg
Имате въпроси или искате да получите повече информация за сертифицираните от Cradle to Cradle системи на Schüco?

Тогава се свържете с нас на адрес: office@alukoenigstahl.bg